Home » Noua Kia Optima 4: design usor de recunoscut si un motor nou » Noua Kia Optima 4: design usor de recunoscut si un motor nou

Noua Kia Optima 4: design usor de recunoscut si un motor nou

Noua Kia Optima 4 sedan interior
HomeApril 2, 2015 at 8:16 pm

In cadrul salonului auto de la New York, a debutat public noua Kia Optima. Din pacate, masina nu prea seamana cu conceptul Sportspace ce a fost prezentat acum cateva saptamana. In schimb, conservatorismul stilistic este recompensat de cateva noutati la componentele tehnice.

Noua Kia Optima 4: dimensiuni

Din punct de vedere al design-ului, noua Kia Optima nu s-a indepartat prea tare de modelul aflat acum pe piata. Totusi, constructorul coreean anunta o sporire a proportiei metalelor ultrarezistente, respectiv si o crestere a duritatii caroseriei masinii.

Dimensiunile berlinei Kia s-au schimbat nesemnificativ. Cea mai mare modificare a fost adusa ecartamentului, care acum masoara 1860 mm (+20mm) si ampatamentului ce atinge 2805 mm (+10 mm).  Se afirma ca aceste operatiuni au adus un noului model un surplus de spatiu foarte important. Astfel, noua Kia Optima asigura mai mult spatiu nu doar pentru picioarele pasagerilor din spate, dar si umerilor celor aflati pe scaunele din fata.Noua Kia Optima 4

Daca tot vorbim despre interior, ar fi bine de metionat ca bordul automobilului a fost reconfigurat, numarul butoanelor de acolo reducandu-se destul de tare.

Noua Kia Optima 4 - conceptul SportSpace

Cele mai bune baterii auto: pareri si sfaturi

Noua Kia Optima 4: motoare si transmisii

Pe piata din Statele Unite ale Americii, noua Optima va fi oferita cu 3 motorizari. Este vorba despre unitatile pe benzina de: 2.4 litri – 185 cai putere, 2.0 litri turbo – 247 cai putere si noul propulsor de 1.6 litri turbo – 178 cai putere. Primele doua, vin in compania unei transmisii automate cu 6 trepte, iar ultima, este cuplata la un robot cu 7 rapoarte.

Noua Kia Optima 4 sedan interior

Dupa cum am spus, agregatele enumerate mai sus, sunt valabile doar pentru piata din SUA. Motorizarile pentru Europa, urmeaza sa fie anuntate la mijlocul lui 2015. Dar, nu e greu de presupus ca gama de propulsie pentru batranul continent, va contine cel putin un agregat diesel. Amintim modelul actual vine insotit de agregatul 1.7 DSL ce ofera 136 cai putere si 325 Nm de cuplu maxim.

Noua Kia Optima urmeaza sa debuteze comercial in Europa in vara lui 2015. Preturile vor fi anuntate cu cateva zile inaintea acestui eveniment.

Noua Kia Optima 4 sedan spate

Noua Kia Optima 4

Citeste si:

Cel mai rapid break cu motor diesel: BMW M550d G-Power 

Noua Kia Optima

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noua Kia Optima 4 Noua Kia Optima 4 - conceptul SportSpace Noua Kia Optima 4 sedan Noua Kia Optima 4 sedan interior Noua Kia Optima 4 sedan interior Noua Kia Optima 4 sedan spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *