Home » Noua Skoda Roomster vine cu o schimbare de segment » Noua Skoda Roomster vine cu o schimbare de segment

Noua Skoda Roomster vine cu o schimbare de segment

Noua Skoda Roomster foto 1
HomeJune 2, 2014 at 4:10 pm

Noua Skoda Roomster este asteptat in anul 2016, iar pana atunci, monovolumul ceh a fost imbracat in hainele lui VW Touran si scos la primele teste de drum. 

Actuala Skoda Roomster se lauda cu un design neobisnuit, ce a facut din modelul dat un subiect de discutii pe forumurile cu tematica auto. Forma neobisnuita a monovolumului se datoreaza inclusiv platformei de la baza. Partea frontala a celei din urma repetand schema aplicata pe modelul Fabia, iar in spate pe modelul Octavia.

Din pacate strategia concerului VAG de a reduce numarul de platforme (respectiva si a costurilor), ar putea duce la disparitia a astfel de modele. Mai mult, noua Skoda Roomster nu va avea la baza doar platforma Touran-ului, ci si un exterior aproape identic.

Noua Skoda Roomster: detalii tehnice

Noua Roomster va trece la modulara MQB ce sta la baza mai multor modele VAG, inclusiv ultima generatie a VAN-ului Touran. Pe langa asta, Roomster va creste in dimensiuni, trecand din clasa VAN-urilor subcompacte in clasa celor compacte.

Noua Skoda Roomster

Sursele din companie afirma ca noua Skoda Roomster va primi o versiune XXL, facand concurenta versiunilor similare ale modelelor Citroen C4 Picasso si Grand C4 Picasso. Printre altele, cehii vor include pentru prima data in gama lor un astfel de model, respectiv noua Skoda Roomster long va deschide si un nou segment pentru constructorul din Mlada Boleslav.

Dupa cum spuneam, generatia actuala a modelului Roomster este un mix dintre modele Fabia si Octavia. Acest lucru a cauzat nu doar un exterior iesit din comun, dar si o tinuta de drum neobisnuita. Din pacate nu exista vreun indiciu precum ca aceste caracteristici isi vor gasi locul si pe noua Skoda Roomster. Mai mult decat atat, e aproape sigur ca compacta ceha va veni si cu un pret ajustat la noile realitati. Va amintim ca generatia actuala se vinde pentru un minim de 13.500 euro.

Noua Skoda Roomster 2

Noua Skoda Roomster ar putea debuta in luna martie a anului 2015, in cadrul salonului auto de la Geneva. Debutul comercial insa, ar putea fi lasat pentru inceputul anului 2016.

Noua Skoda Roomster - modelul actual

Citeste si:

Cele mai bune masini second hand pentru incepatori

Cel mai bun curatitor cu presiune Top 5 masini de curatat

Noua Skoda Roomster – foto Stefan Baldauf/SB-Medien

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noua Skoda Roomster - modelul actual Noua Skoda Roomster 2 Noua Skoda Roomster foto 1 Noua Skoda Roomster

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *