Home » Noul Zafira 2016: Opel isi va transforma minivan-ul in crossover » Noul Zafira 2016: Opel isi va transforma minivan-ul in crossover

Noul Zafira 2016: Opel isi va transforma minivan-ul in crossover

Noul Zafira 2016 - imagine exclusiv L'Automobile Magazine
HomeMarch 19, 2015 at 1:30 pm

Opel are un plan. Compania germana vrea ca noul Zafira pentru 2016 sa se transforme intr-un crossover. Tindem sa credem, ca acest pas a fost inspirat de recent lansatul Renault Espace.

Studiile arata ca cumparatorii europeni au o parere foarte buna despre masinile de familie ale marcii Opel. Problema e ca aceeasi cumparatori nu sunt deacord sa procure minivan-urile din Russelheim la preturile propuse de producator. Nemtii nu intentioneaza sa reduca preturile, in schimb, isi propun ca noul Zafira 2016 sa arate mai scump, dar mai important, sa ofere mai multa utilitate.

Generatia actuala a lui Opel Zafira nu se bucura de o popularitate prea mare pe pietele europene, iar ultimii ani, in genere au fost dominati de reduceri mari ale cifrelor de vanzari. Astfel, daca in 2004, modelul german se situa pe locul 4 in top-ul vanzarilor europene din segment, atunci in 2014, Zafira a coborat pana pe locul 11. Anume acesta este motivul pentru care Opel a decis ca noul Zafira sa fie oferit cu o conceptie diferita. Nu, modelul german de familie nu va deveni un SUV veritabil, insa marirea gardei la sol si posibilitatea echiparii cu un sistem de tractiune integrala, sunt masurile ce sunt luate in calcul pentru viitorul model.

Cel mai bun ulei auto de motor: sfaturi pentru incepatori

Noul Zafira 2016: cateva amanunte tehnice

Pulbicatia L’Automobile Maganzine, anunta ca noul Zafira pentru 2016 va fi construit pe baza platformei EMP2 a concerului Peugeot-Citroen. Acest lucru nu inseamna ca Opel va ceda constructorului fracez toate grijele dezvoltarii viitorului model. Dar, se prea poate sa vedem pe monovolumul german propulsoare si transmisii marca PSA.

Pe langa asta, noul Zafira va fi mai compact decat modelul actual, pierzand aproximativ 10 cm din lungimea acestuia. Dar nu va faceti griji, automobilul va oferi in continuare posibilitea montarii unui al treilea rand de scaune.

Actualul Zafira Tourer nu se vinde prea bine. Opel spera ca noul Zafira sa aiba mai mult succes

Restul informatiilor inca sunt tinute in secret, stiindu-se doar ca viitoarea generatie a lui Zafira va urca pe liniile de productie a uzinei PSA din orasul francez Sochaux. Mai mult, se pare Opel intentioneaza sa reduca subtantial volumele de productie din Germania. Pentru asta, modelul Astra ce se asambleaza in Bochum va fi transferat in Polonia si Anglia, fabrica de acolo riscand sa fie chiar inchisa. Dupa asta, uzina din Russelheim ar putea fi si ea lipsita de compactul Astra, pe liniile de productie, ramanand doar modelul Insignia.

Cele mai bune sisteme de navigatie GPS: Top 10

Dupa cum spuneam, noul Zafira 2016 nu este singurul model ce a trecut prin metamorfoza monovolum – crossover. In anul 2014, Renault Espace a fost supus unui proces asemanator. Asta dupa ce s-a observat ca tot mai multi clienti se indreapta de la monovolume spre modele cu capacitati offroad mai avansate. Ce le-a iesit francezilor, puteti vedea aici.

Noul Zafira 2016 va fi coneptual asemanator cu Renault Espace

Noul Zafira 2016 – va fi un conceptual asemantor cu noul Espace.

Citeste si:

Cea mai fiabila masina sh pentru 2015 in Germania

Noul Zafira 2016 de la Opel

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Actualul Zafira Tourer nu se vinde prea bine. Opel spera ca noul Zafira sa aiba mai mult succes Noul Zafira 2016 - imagine exclusiv L'Automobile Magazine Noul Zafira 2016 va fi coneptual asemanator cu Renault Espace

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *