Home » Cele mai sigure automobile: rezultatele testelor Euro NCAP 2015 » Cele mai sigure automobile: rezultatele testelor Euro NCAP 2015

Cele mai sigure automobile: rezultatele testelor Euro NCAP 2015

Cele mai sigure automobile
HomeJanuary 15, 2015 at 10:58 am

Expertii europeni au anuntat top-ul cu cele mai sigure automobile disponibile in 2015. Clasamentul facut astazi public, a fost impartit pe 5 categorii de modele: 1. automobile mici de familie, 2 automobile mari de familie, 3 Van-uri compacte, 4 automobile compacte de familie si 5 SUV-uri compacte. 

Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Acum cateva luni, Institutul american de siguranta rutiera IIHS, a publicat clasamentul cu cele mai sigure automobile ce sunt prezente pe piata din SUA. Acum insa, a venit timpul ca organizatia europeana Euro NCAP, sa publice rezultatele propriilor teste. Ar fi de mentionat ca Euro NCAP are propriile nominalizari, care nu coreleaza tocmai bine cu practica mondiala in domeniul segmentarii modelelor auto. Drept urmare, nu e neaparat sa atragem atentia la denumirile categoriilor auto enuntate de organizatie, cei 5 invingatori prezentati de Euro NCAP fiind pur si simplu cele mai sigure automobile lansate in 2014 si disponibile pe piata din 2015.

Cele mai sigure automobile: top Euro NCAP

1. Masini mici de familie (Small family cars): Skoda Fabia. Este vorba despre ultima generatie a mini-ului din Cehia, ce a fost lansata in luna octombrie a lui 2014. Mai multe detalii aici.

Cele mai sigure automobile - Skoda Fabia 3

2. Masini mari de familie (Big family cars): Mercedes C-Class.  Noua generatie a lui C-Class a fost lansata inca la inceputul lui 2014, in cadrul salonului auto de la Detroit. Mai multe detalii aici.

Cele mai sigure automobile - Mercedes C-Class

3. Van-uri compacte (Compact vans): Volkswagen Golf Sportsvan. Este vorba despre a 7-a generatie a modelui Golf Plus, care din anul 2014 poarta numele Sportsvan. Compacta germana vine cu motorizari pe benzina intre 85 si 150 cai putere, precum si 2 versiuni diesel ce livreaza 110 respectiv 150 cai putere. Golf Sportsvan are un pret minim de aproximativ 17.000 euro.

4. Masini compacte de familie (Compact family cars): Nissan Qashqai. A doua generatie a crossover-ului japonez a fost lansata in luna ianuarie a lui 2014. Mai multe detalii aici. 

Cele mai sigure automobile - Nissan Qashqai

5. Suv-uri compacte: Land Rover Discovery Sport. Noul Discovery Sport a fost lansat in luna octombrie 2014, in cadrul salonului auto de la Paris. Detalii complete aici.

Cele mai sigure automobile - noul Land Rover Discovery Sport

Cele mai sigure automobile: mentiuni speciale

Doua mentiuni speciale au fost acordate modelelor Lexus NX si Tesla Model S. Acestea au fost declarate cele mai sigure automobile cu propulsie alternativa. Ambele masini au primit cate 5 stele in cadrul testelor Euro NCAP.

Cele mai sigure automobile

Citeste si:

Automobilul anului in Europa pentru 2015: lista finalistilor

Cele mai bune miniaspiratoare auto: 5 oferte 

Top masini fiabile in Germania pentru 2014 – 2015

Cele mai sigure automobile 2014-2015

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Cele mai sigure automobile - Nissan Qashqai Cele mai sigure automobile - noul Land Rover Discovery Sport Cele mai sigure automobile - Mercedes C-Class Cele mai sigure automobile - Skoda Fabia 3 Cele mai sigure automobile

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *